fredag den 7. november 2008

Linsesalat fra Middelhavet

1 stor, rød peberfrugt
1 stor, gul peberfrugt
250 g røde linser
1 rødløg, finthakket
1 lille agurk
 
dressing:
2 ½ dl olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk knust spidskommen
2 fed hvidløg, pressede
salt og peber

Skær peberfrugterne midt over på langs. Fjern fro og frøstole. Skær kødet i store, flade stykker. Grille dem til skindet bliver sort og blistret. Læg dem på et skærebræt, tildækket med et viskestykke og lad dem køle af. Træk så forsigtigt det sorte skind af. Skær kødet i smalle strimler. Kog linserne i rigeligt vand i 10 min eller til de er møre. Pas på ikke at overkoge dem, de kan let få en melet konsistens. Lad dem dryppe godt af. Læg peberfrugt, linser, løg og agurk i en skål og bland det godt sammen.
 
Dressing:
Olivenolien hældes sammen med citronsaft, spidskommen, hvidløg, salt og peber i en lille skål og piskes godt sammen. Dressingen hældes over salaten og der blandes til alle ingredienserne er dækket af dressing. Sættes i køleskabet. Salaten skal dog have stuetemperatur, når den serveres.

Ingen kommentarer: