fredag den 7. november 2008

Den bedste Chokolademousse

Denne opskrift er simpelthen den bedste jeg nogensinde har smagt...

200 g god mørk chokolade 64%
8 æggeblommer
70 g sukker
1/2 stang polynesisk vanille
1/2 l piskefløde

Chokoladen hakkes fint og smeltes over vandbad ved max 55 gr. Vanillestangen flækkes og vanillekornene skrabes ud. Æggeblommer piskes godt sammen med sukker og vanille. 1/3 af den lune chokolade piskes ned i æggeblommerne. Når massen er blank, sej og homogen vendes resten af chokoladen i.

Fløden piskes let, kun lige akkurat så den begynder at blive cremet. Derefter vendes 1/3 letpisket fløde ned i chokolademassen. når fløden har fået fat i chokoladen tilsættes resten af fløden.

Undgå at røre mere i moussen end absolut nødvendigt. Hvis der røres for meget, begynder man at piske luften ud af fløden, hvilket gør at moussen bliver hård og nærmest skærefast i konsistensen, hvilket ikke er rart.

Ingen kommentarer: