tirsdag den 25. november 2008

Biscotti med variationer

Skal endelig ikke bages for længe, da de så bliver meget hårde.

Ca. 80 stk.

200 g mandler
500 g hvedemel
500 g sukker
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
Et nip salt
Reven skal af ½ appelsin
4 æg
65 g pinjekerner (kan udelades)
1 tsk amaretto (kan udelades)

Varm ovnen op til 190 grader. Bred mandlerne ud på en bageplade og bag dem, til de tager en anelse farve. Lad mandlerne køle let af på en tallerken.
Hæld melet i et fad og bland med sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt. Pisk æg sammen, lav en fordybning midt i melet og hæld i. Ælt dejen, til den er blød.
Bland pinjekerner og mandler i dejen og fordel dem godt.
Del dejen i 6 dele og rul pølser så lange som bagepladen på et meldrysset bord.
Læg stængerne på bagepladen og bag dem 15 min. ved 190 grader. Tag dem ud og skær pølserne i meget skrå skiver. Læg skiverne tilbage på pladen med snitfalden opad. Bag yderligere 5-10 min. Sluk ovnen, stik en grydeske i lågen og lad kagerne tørre derinde i ca. et kvarter til en halv time.

Variationer:
Dejen kan
- æltes med revet citronskal og rulles i birkesfrø
- rulles i let knuste ristede kaffebønner
- æltes med friskreven ingefær

1 kommentar:

ingefd sagde ...

De er nu afprøvet med citronskal. De smager rigtig godt. Man skal nok ikke give dem ekstra tid med varmluften tændt, så bliver de meget hårde ;-)