torsdag den 13. november 2008

Amerikansk gulerodskage med fløde-topping.

Ingredienser:
300g mørk farin
2 dl majsolie
4 æg
275 g mel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk tvekulsurt natron
2 tsk kanel
375 g revne gulerødder, stor og ikke for saftige
1 dl rosiner
35 g groft hakkede valnødder


Fløde-topping:
4 flødeoste à 50 g
125 g smør
25o g flormelis
1 tsk vanillesukker

Rør farin sammen med olie og pisk æggene i èt ad gangen. Pisk til blandingen bliver lys og cremet. Bland melet med vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og vend derefter de revne gulerødder i, sammen med
rosiner og valnøddekerner. Læg bagepapir I en form 30x23 cm og hæld dejen i.
Sæt formen I ovnen ved 185 C I ca 1 ¼ time. Prøv at stikke i kagen med en grillnål for at se om den er bagt, Den er ret fugtig også når den er bagt, men der må ikke hænge noget fast på nålen, når den tages op.

Rør flødeost og smør blødt, og rør det sigtede flormelis i sammen med vanillesukker. Smør cremen over kagen når den er afkølet.

Ingen kommentarer: