søndag den 9. november 2008

Kanelsnegle

24 snegle ca.

150 g smør
1½ dl mælk
20-30 g gær
450 g mel
1½ spsk sukker
1/4 tsk salt
2 æg

Fyld:
150 g blødt smør
150 g brun farin
3 tsk kanel

Fedtstoffet smeltes i en gryde. Gryden tages af blusset og mælken hældes i. Gæren opløses heri og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes (plejer bare at røre det sammen med en ske og så lige ælte det lidt til sidst for at samle dejen) og stilles til hævning på et lunt sted i 1 time.

Ingredienserne til fyldes røres sammen.

Ælt dejen igennem og skær den i tre lige store dele, som hver rulles ud til en firkant. Fyldet smøres på, som herefter rulles på den aflange led til to roulader. Hver roulade skæres ud og lægges på en bageplade med bagepapir. Gi' lige sneglene en tryl 16.

Sneglene hæver i ca.20 min. og bages i ca. 10-12 min. ved 220 grader. Køles af og pyntes evt. med glasur.

Disse snegle er fabelagtige!! Og selv om der synes at skulle mere mel i, så skal der IKKE mere mel i, da de ellers bliver let tørre...

Ingen kommentarer: