tirsdag den 18. november 2008

Brunkager

500 g smør (det SKAL være smør!)
500 g sukker
250 g mørk sirup
7 g stødte nelliker
25 g stødt kanel
15 g potaske
1 kg mel

pomeransskal
sukat
mandelsplitter alle 3 dele efter smag

skal og saft af 1 citron

Smør, sukker og sirup varmes op til kogepunktet, men det må IKKE koge

Gryden af varmen, alle de andre ting blandes i (godt for armmullerne). Dejen deles og rulles i pølser omkreds som man nu synes brunkagerne skal være. Lægges i fryseren natten over.

Skæres, gerne på pålægsmaskine eller i hånden (min seje farmor kunne skære dem præcist lige tynde! og det er ret vigtigt) De skal være ret tynde.

Bages 5-6 minutter ved 180 grader.......hold godt øje med ovnen - de skal lissom svulme op og når de falder sammen er de færdige, men bare et splitsekund senere er de sorte og smager ikke godt. De skal være sprøde men ikke brankede. Har de fået for lidt kan de komme i ovnen igen. Meget meget kort!

I kan jo nok høre at det er noget der tager 30 års husmorerfaring at mestre ;-)

Ingen kommentarer: