mandag den 10. november 2008

Kikærtesalat

300 g tørre kikærter
1/2 agurk
2 tomater
1 forårsløg
1 håndfuld persille
5 soltørrede tomater

2 spsk jomfruolivenolie
2 spsk limesaft
salt og peber

Stil kikærterne i blød aftenen før, de skal bruges. Næste dag skylles de og koges i frisk vand. De skal simre i 45 minutter til 1 time.
Tjek altid , om de er møre inden de tages af varmen.
Køl kikærterne af og tag de mørkebrune fra. Skyl og skær agurk og tomater i tern, skær forårsløg i fine strimler, hak persillen og de soltørrede tomater fint. Bland det hele med kikærterne samt olivenolie og limesagt og smag til med salt og peber. Salaten må gerne stå og trække en times tid, inden den serveres.
Denne salat er velegnet il både lam og kylling eller til frokost sammen med nogle andre lette salater.

Ingen kommentarer: