lørdag den 16. januar 2010

Lagkageopskrifter

Verdens nemmeste lagkage

5 dl piskefløde1 dl creme fraiche 38 % (jeg brugte cheasy fraiche og det fungerede ok)1 dl knuste ingefærsmåkager3 lagkagebunde - gerne chokolade3 spsk kold kaffe1 bakke hindbær evt citronmelisse til pyntHæld fløde og creme fraiche i en stor skål og pisk det til en luftig creme.Knus ingefærsmåkagerne og vend krummerne rundt i cremen. Det giver en frisk creme med knas i.Læg en lagkagebund på et fad.Dryp bunden med 1 spsk kaffeFordel 1/3 af cremen på bunden, fordel herefter 1/3 af bærene ovenpå cremen.Forsæt på samme måde med de næste 2 lag og på de øverste bær kan der pyntes med citronmelisse.Jeg brugte jordbær og banan, i stedet for hindbærerne og det blev nogle dejlig friske kager til kaffen.

Skildpadder:

Dagen før varmes ½ liter piskefløde op til kogepunktet og 4 toms kæmpeskilpadder smeltes i og der røres godt. På køl! Og næste dag kan fløden piskes stiv og smøres på de kagebunde man nu allerbedst kan lide.

Chokolademousse og bær:

Foreslås at lægge i lagkagen med hindbær og/eller jordbær. Måske pureret i det ene lag:Opskrift chokolademousse m. after eight:Pebermyntemousse:100 g chokolade4 after eight eller ca 40 g pebermyntechokolade2 spsk vand4 æg---1-2 dl piskeflødeChokolade, after eight og vand kommes i en tykbundet gryde og smeltes langsomt.Chokoladen afkøles, og æggeblommerne røres i.Hviderne piskes meget stive, og vendes i.Moussen fordeles i 4 portionsglas og stivner i køleskabet på 2-3 timerMoussen kan laves 1-2 dage inden den skal bruges.Serveres med kold flødeskum.

CHOKOLADEmousse - får englene til at tigge om mere: (Morten Heiberg)

200 g god mørk chokolade, 64%8 æggeblommer70 g sukker1/2 stang (polynesisk) vanille1/2 l piskeflødeChokoladen hakkes fint og smeltes over vandbad ved maks. 55 gr. Vanillestangen flækkes og vanillekornene skrabes ud. Æggeblommerne piskes godt sammen med sukker og vanille. 1/3 af den lune chokolade piskes ned i æggeblommerne. Når massen er blank, sej og homogen vendes resten af chokoladen i. Fløden piskes let, kun lige akkurat så den begynder at blive cremet. Derefter vendes 1/3 letpisket fløde ned i chokolademassen. Når fløden har fået fat i chokoladen tilsættes resten af fløden.Undgå at røre mere i moussen end absolut højst nødvendigt. Hvis der piskes for meget, begynder man at piske luften ud af fløden, hvilket gør at moussen bliver hård og nærmest skærefast i konsistensen, hvilket ikke er rart.

Nem og lækker fra april:

Først en lagkagebundSå et lag kagecreme, og ovenpå det, et lag bananer skåret i skiver, og drys med revet chokoladeSå en lagkagebundSå et lag kagecreme og et lag syltede dåsepærer, skåret i skiver, og drys med revet chokolade.Så en lagkagebund (toppen)Gi den et tykt lag glasur, og så et godt lag flødeskum med revet chokolade.Lav den gerne i god tid, så den bliver rigtig svampet, og vent med flødeskum og pynt til lige inden servering.

Sommerfuglelagkage:

Del lagkagebundende i to.Læg de to halvmåner med den runde side mod hinanden. De skal forestille sommerfuglens vinger.Så laves lagkagen ellers som beskrevet ovenfor - vinge for vinge.Til slut, deles en banan i 2 på langs, og den ene halvdel lægges ned over midten på kagen, og skal så forestille sommerfuglens krop.Så kan vingerne ellers pyntes ud fra fri fantasi. - jeg anbefaler M&M´s ;oP

Nutella eller Nougat:

Jeg plejer at piske nutella eller smeltet nougat op med flødeskummet - mums...Men man kan måske blende dajm og piske op i i stedet...

Rutebiler og Flødeskum:

Rutebilerne knuses og vendes i flødesummet. Herefter lægges det sammen og står til dagen efter. Det er en meget sød sag, så jeg tror faktisk at det ville være godt med lidt mocca i, hvis man er til den slags. Man kan også dryppe bundene med lidt sprut af en eller anden slags, alt efter hvad man kan lide.Og her er så opskriften der var sat ind som link:Rutebilslagkage:3 chokoladelagkagebunde½ liter fløde1-1½ pakke rutebiler (brune sprøde småkager) Knus rutebilerne og bland dem med flødeskummet. Smør det mellem lagkagebundene, ovenpå og på siderne (således at lagkagebundene er helt dækkede). Drys til sidst knuste rutebiler ovenpå kagen som pynt.

Dajm og bananer:

blend eller hak daim og bland med flødeskumbananerkagecreme blandet med flødeskum.

Marengs og Hindbær:

2 hjemmelavede marengs bunde lagt sammen om flødeskum blandet med mosede hindbær.Flødeboller:Lyder måske vammel men smager frisk.12 stk. flødeboller også med kokos.½ L. piskefløde.200gr. Kvark.3 stk. Lagekagebunde.Pisk fløden stiv, bunden af flødebollerne og gem dem.Kom flødebollerne ned i flødeskummen, og rør godt rundt.Kom kvark i og bland det hele godt sammen.Læg flødebollemassen mellem lagekagebunden og afslut med at fordel flødebollemassen over hele lagkagen. Pynt med flødebunde på toppen af kagen og evt. krymmel

Avokadolagkage

to avokadoer moses og blades med ½L fløde der er pisket,smages til med flourmelis (et par spsk fulde ca) og vaniliesukker, lagkagen lægges i lag med avokadocreme og jordbærstykker. (du kan evt lave to og lave det ene lag med almindelig kage creme.

Bananlagkage

En pakke lyse lagkagebunde
1½-2 moste bananer
Flødeskum af 1/4 l piskefløde (evt. Cremefine til piskning, da den jo ikke er så fed)
ca. 150 g hakket chokolade (bruger som regel Toms mørk)

Glasur

Fremgangsmåde:
Flødeskum, hakket chokolade og moste bananer vendes sammen og fordeles mellem lagkagebundene. Hele herligheden glaseres med hvid glasur og drysses evt. med chokoladedrys/-spåner.

Ingen kommentarer: