- rækker til ca. 24 stk (små)
Dej:
50 g gær
4 spsk sukker
1 dl. ymer/A38/Ylette
1 æg
200 g blødt smør
325-350 g hvedemel
Creme:
1 æg
1 æggeblomme (hviden bruges til pensling)
2½ spsk maizena
2 dl mælk
1 dl kaffefløde (9%)
korn af 1 vanillestang (put evt. ekstra vanillesukker i - det plejer jeg)
1 spsk smør
2 spsk sukker
Fremgangsmåde, dej:
Gær og sukker røres sammen til det er flydende (!), ymer/A38/ylette og æg røres i. Smør og halvdelen af melet smuldres samme og æltes i ymeræggærogsukkerblandingen, hvorefter det resterende mel æltes i - til dejen er jævn og blød. Dejen dækkes til og stilles et ikke alt for varmt sted i mindst 2 timer.
Fremgangsmåde, creme (laves lige efter dejen, da den skal være kold, når den puttes i bollerne):
Æggeblomme, æg, maizena og sukker piskes sammen i en gryde. Mælk, fløde og vanille blandes i noget andet. De to substanser blandes sammen i gryden og bringes i kog under konstant omrøring. Tages af komfuret. Smør røres i. Pisk af og til under afkøling.
Fremgangsmåde, fastelavnsboller:
Dejen deles i 4, rulles ud i rektangler på et velmelet bord og deles i 6 firkanter. En klat creme puttes på midten af hvert stykke, der foldes sammen og lægges med sammenføjningen nedad på en bagepapirbeklædt bageplade. Efterhæver ½ time. Pensles med æggehvide.
Bages 15-18 minutter ved 200 grader (alm. ovn) til de er gyldne.
Glaseres med glasur eller smeltet chokolade!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar