fredag den 15. april 2011

Lækker chokoladekage fra Rikke Gry

1 kommentar:

Ditte sagde ...

Og her kommer opskriften ... tsk tsk, det nymodens teknologi ...

Lav endelig kagen dagen før!

Det skal du bruge:
150 g smør
200 g brun farin
2 æg
200 g mel
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
50 g kakao
100 g finthak. mørk chokolade
100 g app.marmelade
2 dl kærnemælk

Flødeskums-mellemlag:
2 dl piskefløde
200 g mælkechokolade

Pynt:
Hak. nødder

Springform 25 diameter

Det skal du gøre:
Start med at lave Mellemlaget! Jeg måtte doble op, så jeg lavede 2 x 2 dl piskefløde og 2 x 200 g mælkechokolade, derfor blev toppen også så flydende! Så lav en dobbeltportion, så bliver toppen også mere stiv, når kagen serveres!
Kog fløden op, hak chokoladen og kom den i fløden og rør rundt til en ensartet masse, stil massen 1 time i fryser, så er den lige til at piske til flødeskum

Rør smør og farin sammen i en skål. Rør æggene i. Put mel, vanillesukker, natron, bagepulver og kakao i under omrøring. Kom derefter chokolade og app.marmelade i. Tilsæt tilsidst kærnemælken.
Kom dejen i en smurt springform.

Bag kagen i ovnen ved 190 grader i 60 min. Tag kagen ud og lad den afkøle. Flæk den i to bunde.

Pisk flødeskums-mellemlaget ganske let. Fordel halvdelen af den på den nederste bund og resten på kagens top (og evt.på kagens sider).

Pynt med hak. nødder - jeg havde også pyntet med chokolade på toppen