mandag den 31. maj 2010

Chocolate mud-cake med Lime Mousse

Chocolate mud-cake

190 g smør
190 g chokolade
4 tsk nescafe
140 ml vand
220 g mel
1 tsk bagepulver
40 g kakao
1/2 tsk natron
3 æg
420 g sukker
6 tsk olie
95 ml kærnemælk (ca. 1 dl)

- Smør, vand, kaffe og chokolade smeltes i en gryde ved svag varme.
- Æg lægges i varmt vand et par minutter for at opnå stuetemperatur.
- Sukker og æg piskes godt.
- Olie, kærnemælk og chokoladeblanding tilsættes.
- Si mel, bagepulver, kakao og natron i dejen.

Blandingen kommes i en smurt form (25 cm rund høj form) og bages i 1 time og 40 minutter ved 160 grader.

Man kan også bruge denne opskrift til cupcakes:
- Fyld formen halvt op og bag kagerne i 16-18 minutter ved 160 grader.



Lime mousse

5 dl piskefløde

2 dl cremfraiche

2 dl youghurt naturel

1 1/2 dl sukker

2 tsk revet limeskal

1 dl limesaft (ca 4 frugter)

6 blade husblas

Pisk fløden til let skum

Pisk cremfraiche, youghurt og sukker til sukker er opløst

Læg husblas i blød i koldt vand 5 min (de skal være dækket af vand) og smelt dem i en gryde med limesaften + skal

Rør det ikke for varme husblas hurtigt ned i cremfraiche blandingen og vend den piskede fløde i.

Stilles på køl i ca 6-8 timer inden den lægges sammen med bunde.

Ingen kommentarer: