Chocolate mud-cake
190 g smør
190 g chokolade
4 tsk nescafe
140 ml vand
220 g mel
1 tsk bagepulver
40 g kakao
1/2 tsk natron
3 æg
420 g sukker
6 tsk olie
95 ml kærnemælk (ca. 1 dl)
- Smør, vand, kaffe og chokolade smeltes i en gryde ved svag varme.
- Æg lægges i varmt vand et par minutter for at opnå stuetemperatur.
- Sukker og æg piskes godt.
- Olie, kærnemælk og chokoladeblanding tilsættes.
- Si mel, bagepulver, kakao og natron i dejen.
Blandingen kommes i en smurt form (25 cm rund høj form) og bages i 1 time og 40 minutter ved 160 grader.
Man kan også bruge denne opskrift til cupcakes:
- Fyld formen halvt op og bag kagerne i 16-18 minutter ved 160 grader.
Lime mousse
5 dl piskefløde
2 dl cremfraiche
2 dl youghurt naturel
1 1/2 dl sukker
2 tsk revet limeskal
1 dl limesaft (ca 4 frugter)
6 blade husblas
Pisk fløden til let skum
Pisk cremfraiche, youghurt og sukker til sukker er opløst
Læg husblas i blød i koldt vand 5 min (de skal være dækket af vand) og smelt dem i en gryde med limesaften + skal
Rør det ikke for varme husblas hurtigt ned i cremfraiche blandingen og vend den piskede fløde i.
Stilles på køl i ca 6-8 timer inden den lægges sammen med bunde.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar