onsdag den 11. marts 2009

Trefarvet fletbrød:

50 g. Gær
2½ dl håndvarmt vand
2 dl minimælk
2 spsk Olie
1½ tsk salt
50-75 g Farin
150 g Havregryn
600-700 g Hvedemel
Persille (hakket fint i evt minihakker med en smule vand)
Gurkemeje
Paprika

Rør gær og vand sammen. Tilsæt mælk, salt, olie, farin og haregryn og rør det godt sammen. Tilsæt melet af en par gange (hold ca 150 g tilbage) og ælt dejen smidig. Del dejen i tre lige store dele. Ælt hver del med henholdsvis Gurkemeje, Paprika og Persille.

Lad dejene hæve lunt og overdækket i en time.Rul de tre deje til pølser og flet et brød. Husk at fugte enderne så de hænger sammen. Pensel/spray brødet med olie og lad det hæve i ca 20 min. Bages ved 190 grader i varmluftsovn eller 210 grader i alm.ovn i 30-40 min. Bank på undersiden og lyder det hult så er det færdigt.

Ingen kommentarer: